Een makkelijk te bereiden recept uit India. Je kunt de saus en/of marinade al van tevoren maken zodat de smaken goed in kunnen trekken. Normaal gesproken is het een recept met kip, maar vanwege het warme weer kozen we voor het gemak en aten we vandaag allemaal vega.
Ingrediënten marinade voor 4 personen:
¬ 1 1/2 Schaaltje Quorn of kipstuckjes van de vegetarische slager
¬ 1 teen knoflook
¬ 1 cm gember
¬ 1 el paprikapoeder
¬ 1/2 tl gemalen koriander
¬ 1 el kaneel
¬ 1 tl gemalen komijn
¬ 1/4 tl chilipoeder
¬ 2 dl yoghurt
Ingrediënten saus:
¬ 400 gr tomatenblokjes
¬ 1 ui
¬ 3 dl volle yoghurt (slagroom of kokosmelk kan ook)
¬ 1 el olie
¬ 1 teen knoflook
¬ 1 rode peper
¬ 2 tl gemalen komijn
¬ 2 tl paprikapoeder
¬ 1 tl gemberpoeder
¬ 1/2 tl zout
¬ zwarte peper
Bereiding marinade:
Doe de yoghurt in een schaal. Pers de knoflook en pers de gember in een knoflookpers. Voeg de kruiden toe en meng door elkaar. Voeg de Qourn of kipstuckjes toe en laat minstens een uur marineren.
Bereiding saus:
Snijdt de ui, knoflook en peper in stukjes. Bak de Qourn of kipstuckjes in een eetlepel olie in een wok of braadpan. Bak ze bruin, maar let op dat het niet aanbrand. Voeg de uien, knoflook en peper toe en laat even meebakken. Voeg de kruiden toe en roer de tomatenblokjes er doorheen. Voeg als laatste de yoghurt toe en laat nog even zachtjes pruttelen.
Serveer bijvoorbeeld met boontjes en rijst.
* Liever kip..... Vervang dan de Qourn in het recept voor kip.
Reacties
Een reactie posten