Doorgaan naar hoofdcontent

VEGA TIKKA MASALA


Een makkelijk te bereiden recept uit India. Je kunt de saus en/of marinade al van tevoren maken zodat de smaken goed in kunnen trekken. Normaal gesproken is het een recept met kip, maar vanwege het warme weer kozen we voor het gemak en aten we vandaag allemaal vega.

 

Ingrediënten marinade voor 4 personen:
¬ 1 1/2 Schaaltje Quorn of kipstuckjes van de vegetarische slager
¬ 1 teen knoflook
¬ 1 cm gember
¬ 1 el paprikapoeder
¬ 1/2 tl gemalen koriander
¬ 1 el kaneel
¬ 1 tl gemalen komijn
¬ 1/4 tl chilipoeder
¬ 2 dl yoghurt

Ingrediënten saus:
¬ 400 gr tomatenblokjes
¬ 1 ui
¬ 3 dl volle yoghurt (slagroom of kokosmelk kan ook)
¬ 1 el olie
¬ 1 teen knoflook
¬ 1 rode peper
¬ 2 tl gemalen komijn
¬ 2 tl paprikapoeder
¬ 1 tl gemberpoeder
¬ 1/2 tl zout
¬ zwarte peper

Bereiding marinade:
Doe de yoghurt in een schaal. Pers de knoflook en pers de gember in een knoflookpers. Voeg de kruiden toe en meng door elkaar. Voeg de Qourn of kipstuckjes toe en laat minstens een uur marineren.

Bereiding saus:
Snijdt de ui, knoflook en peper in stukjes. Bak de Qourn of kipstuckjes in een eetlepel olie in een wok of braadpan. Bak ze bruin, maar let op dat het niet aanbrand. Voeg de uien, knoflook en peper toe en laat even meebakken. Voeg de kruiden toe en roer de tomatenblokjes er doorheen. Voeg als laatste de yoghurt toe en laat nog even zachtjes pruttelen.
Serveer bijvoorbeeld met boontjes en rijst.

* Liever kip..... Vervang dan de Qourn in het recept voor kip.



Reacties

Populaire posts van deze blog

CHAMPIGNONSOEP met een HONGAARS TINTJE (VEGAN)

Een lekker soepje nu het weer herfst is. Met brood erbij als avondeten, of gewoon lekker als  lunch. Geïnspireerd door de Hongaarse champignonssoep ging ik aan de slag. De soep  mislukte  een paar keer, omdat ik iets te scheutig was met de pikante paprikapoeder. Zelfs te pittig   voor mijn  partner die wel wat gewend. Dus wees  gewaarschuwd! Ingrediënten  voor ongeveer 2 liter soep: ¬ 500 gram kastanje champignons, in plakjes ¬ 2 uien, gesnipperd ¬ 1 rode paprika, in stukjes ¬ 1/2 prei, in ringen ¬ 2 teentjes knoflook, fijngehakt ¬ 2 el paprikapoeder ¬ ½ tl pikante paprikapoeder (pas op, de ene is pittiger dan de andere) ¬ 1 tl zout  ¬ p eper, naar smaak ¬ 40 ml olie ¬ 40 gr bloem ¬ 400 ml kokosmelk (je kunt dit ook vervangen door melk, voor de niet-vegans😊) ¬ 2 eetlepel sojasaus ¬ 3 eetlepels gehakte verse dille of 1 el gedroogd ¬ peterselie naar smaak ¬ 1 lt water Bereiding: Bak in een koekenpan de ui tot hij zacht is en bruin be

QUINOA BURGER (VEGA)

In de "week zonder vlees" mag een goed recept voor een vegetarische burger natuurlijk niet  ontbreken. Zelfs de grootste vleeseter thuis kan deze burger wel waarderen. Hij staat dan ook  regelmatig op het menu.  Ingrediënten  voor ongeveer 4 burgers: ¬ 125 gr quinoa ¬ 100 gr fetakaas ¬ 2 zongedroogde tomaten (op olie) ¬ 1 groot ei ¬ 3 el bloem ¬ 1 lente ui ¬ 1/2 tl zout ¬ peper naar smaak ¬ 1/2 tl knoflookpoeder ¬ 2 tl italiaanse kruiden Bereiding: Kook de quinoa zoals op de verpakking, in mijn geval 8 minuten, en laat afkoelen.  Verkruimel de fetakaas in stukjes en voeg toe aan de guinoa. Snijd de zongedroogde tomaten en lente ui in kleine  stukjes en voeg dit ook toe. Voeg de bloem toe en roer erdoor. Klop het ei los in een aparte schaal en roer de kruiden erdoor en  voeg toe aan het  quinoamengsel. Schep 4 hoopjes in de pan en bak per kant ongeveer 3  miuten tot ze mooi bruin kleuren. Eet op een broodje of met aa

DIY KERST SERVIES

Om een leuk kerstcadeautje te maken ging ik in de kringloop op zoek naar witte borden.  Met een zwarte marker ging ik aan de slag en toverde in een uurtje het witte bord om tot een origineel kerstcadeau.  Even afbakken in de oven en voilà..... Ook mijn meiden zijn weer enthousiast geworden. De schaaltjes staan al te wachten om versierd te worden. Benodigdheden: ¬ wit bord van porselein ¬ permanent marker Maak het bord stof en vetvrij.  Bewerk de borden met de permanentmarker. Haal foutjes weg met een wattenstaafje met water of alcohol.  Zet de oven aan op 220 graden en leg meteen het bord erin (op bakpapier) in het midden van de oven. Zet de wekker op een half uur. Laat na een half uur het bord afkoelen in de oven.