Mijn moeder maakt altijd overheerlijke boterkoek, maar wel met veel suiker. Ik kreeg haar recept en ging aan de slag voor een suikervrije versie zonder gluten.
Ingrediënten:
¬ 125 gr roomboter op kamertemperatuur
¬ 1 ei
¬ 90 gr amandelmeel
¬ 60 gr tijgernotenmeel/ chufameel
¬ 4 dadels
Bereiding:
Vet een springvorm van 20 cm in of gebruik bakpapier voor de bodem.
Kluts het ei en houd een beetje apart. Doe de dadels met het ei in een keukenmachine of pureer met een staafmixer fijn. Doe het meel en de boter in een kom en voeg het eimengsel toe. Kneed met de hand tot alles goed gemengd is. Doe het deeg in de vorm en maak het plat met de achterkant van een lepel. Smeer de bovenkant in met het apart gehouden ei.
Bak de boterkoek bruin in een oven van 180 graden voor zo'n 25 minuten.
Ingrediënten:
¬ 125 gr roomboter op kamertemperatuur
¬ 1 ei
¬ 90 gr amandelmeel
¬ 60 gr tijgernotenmeel/ chufameel
¬ 4 dadels
Bereiding:
Vet een springvorm van 20 cm in of gebruik bakpapier voor de bodem.
Kluts het ei en houd een beetje apart. Doe de dadels met het ei in een keukenmachine of pureer met een staafmixer fijn. Doe het meel en de boter in een kom en voeg het eimengsel toe. Kneed met de hand tot alles goed gemengd is. Doe het deeg in de vorm en maak het plat met de achterkant van een lepel. Smeer de bovenkant in met het apart gehouden ei.
Bak de boterkoek bruin in een oven van 180 graden voor zo'n 25 minuten.
Reacties
Een reactie posten