Na een heerlijk familieweekend was er nog een groentesoeppakket over. Aangezien we vanwege de warmte geen zin hadden in soep, maakten we er (van een gedeelte van de groenten) een heerlijke Curry Madras van. Geïnspireerd door een kant en klaar pakket van de supermarkt, maar dan zonder verborgen suiker.
Ingrediënten voor de currypasta:
¬ 1 el gemalen koriander (ketoembar)
¬ 2 el komijn
¬ 1/2 tl mosterdpoeder
¬ 1/2 tl zwarte peper
¬ 2 cm verse kurkuma of 1 tl gemalen
¬ 1 tl zout
¬ 2 knoflook tenen
¬ 2 cm verse gember of 2 tl gemalen
¬ 2 el olie of ghee
¬ klein blikje tomaten puree
¬ 1 rode peper (of een halve als je van minder pittig houdt)
Overige ingrediënten:
¬ 1 el olie of ghee
¬ 1 kleine bloemkool
¬ 1 rode paprika
¬ 1 (rode) ui
¬ 100 gr sperziebonen (optioneel)
¬ 2 tomaten
¬ 3 el olie
¬ 1 blik kokosmelk (400 ml)
¬ Qourn, vegetarische kipstuckjes, kikkererwten of kip
Bereiding voor 4 personen:
Doe alle ingrediënten voor de pasta in een staafmixer of keukenmachine en maak er een pasta van.
Snijd alle groenten in fijne stukjes en wok (op de tomaten na) 4 minuten in 1 eetlepel olie. Voeg de currypasta en de tomaten toe en wok even kort mee. Doe er de kokosmelk bij en roer goed doorelkaar.
Laat op een kleinere gaspit 10 minuten sudderen. Bak ondertussen in een andere pan de qourn, vegetarische kipstuckjes, of kip gaar en/of bruin.
Serveer met rijst.
Reacties
Een reactie posten