Mijn schoonmoeder maakte altijd heerlijke soep. Pittige paprika-prei soep was één van onze favorieten. Deze versie is geïnspireerd op haar recept, maar dan zonder pakjes en zakjes.
Ingrediënten voor ongeveer 1 1/2 liter soep:
¬ 2 uien
¬ 2 tenen knoflook
¬ 2 paprika's
¬ 1 prei
¬ 1 aardappel
¬ 1 el Mexicaanse kruiden
¬ snuf pikante paprikakruiden
¬ 1 tl zout
¬ 4 el bloem
¬ 40 g boter
¬ 400 ml (kokos)melk
¬ 800 ml water
¬ 1/2 tl kurkuma
¬ 1/2 tl basilicum
¬ 1/2 tl peterselie
Ingrediënten voor ongeveer 1 1/2 liter soep:
¬ 2 uien
¬ 2 tenen knoflook
¬ 2 paprika's
¬ 1 prei
¬ 1 aardappel
¬ 1 el Mexicaanse kruiden
¬ snuf pikante paprikakruiden
¬ 1 tl zout
¬ 4 el bloem
¬ 40 g boter
¬ 400 ml (kokos)melk
¬ 800 ml water
¬ 1/2 tl kurkuma
¬ 1/2 tl basilicum
¬ 1/2 tl peterselie
Snipper de ui, snij de knoflook, paprika's en prei in stukjes. Bak in een koekenpan met een beetje boter of olie tot de ui bruin is en begint te kleuren. Voeg de paprika, knoflook en prei toe en laat dit eventjes zachtjes bakken. Voeg kruiden en zout toe aan het mengsel.
Smelt de boter in een soeppan. Voeg de bloem toe en roer deze tot een gladde pasta. Blijf een paar minuten roeren, zodat de bloem lichtbruin wordt. Pas op dat de bloem niet aan bakt. Schenk voorzichtig, beetje bij beetje, de (kokos)melk erbij en blijf met een garde goed roeren om klontjes te voorkomen. Voeg het water rustig toe en het groentemengsel en laat de soep nog zachtjes 10 minuten koken.
* Voeg voor een versie met vlees op het laatst stukjes chorizo en blokjes ham toe en laat 2 minuten mee verwarmen.
Reacties
Een reactie posten