Doorgaan naar hoofdcontent

CHAMPIGNONSOEP met een HONGAARS TINTJE (VEGAN)

Een lekker soepje nu het weer herfst is. Met brood erbij als avondeten, of gewoon lekker als 
lunch. Geïnspireerd door de Hongaarse champignonssoep ging ik aan de slag. De soep 
mislukte een paar keer, omdat ik iets te scheutig was met de pikante paprikapoeder. Zelfs te
pittig  voor mijn partner die wel wat gewend. Dus wees gewaarschuwd!




Ingrediënten voor ongeveer 2 liter soep:
¬500 gram kastanje champignons, in plakjes
¬2 uien, gesnipperd
¬1 rode paprika, in stukjes
¬1/2 prei, in ringen
¬2 teentjes knoflook, fijngehakt
¬2 el paprikapoeder
¬½ tl pikante paprikapoeder (pas op, de ene is pittiger dan de andere)
¬1 tl zout 
¬peper, naar smaak
¬40 ml olie
¬40 gr bloem
¬400 ml kokosmelk (je kunt dit ook vervangen door melk, voor de niet-vegans😊)
¬2 eetlepel sojasaus
¬3 eetlepels gehakte verse dille of 1 el gedroogd
¬peterselie naar smaak
¬1 lt water

Bereiding:
Bak in een koekenpan de ui tot hij zacht is en bruin begint te kleuren. Voeg de knoflook, prei
en paprika eraan toe. Doe de champignons en de beide paprikapoeders erbij en laat even
goed aan bakken. 
Doe de olie in een soeppan en laat heet worden. Voeg de bloem toe en roer met de garde tot 
een beslag. Laat dit even licht verkleuren op laag vuur. Voeg in kleine beetjes de kokosmelk 
toe en blijf goed roeren met de garde zodat er geen klontjes ontstaan. Voeg het water
voorzichtig toe en blijf roeren. Voeg de sojasaus, het zout en de peper naar smaak toe. 
Voeg het champignonprutje toe en laat nog een kwartiertje zachtjes pruttelen. Als de soep
nog iets te dik is naar je smaak voeg je nog wat extra water toe. Af en toe blijven roeren, 
zodat de soep niet aanbrandt. 


Reacties

Populaire posts van deze blog

QUINOA BURGER (VEGA)

In de "week zonder vlees" mag een goed recept voor een vegetarische burger natuurlijk niet  ontbreken. Zelfs de grootste vleeseter thuis kan deze burger wel waarderen. Hij staat dan ook  regelmatig op het menu.  Ingrediënten  voor ongeveer 4 burgers: ¬ 125 gr quinoa ¬ 100 gr fetakaas ¬ 2 zongedroogde tomaten (op olie) ¬ 1 groot ei ¬ 3 el bloem ¬ 1 lente ui ¬ 1/2 tl zout ¬ peper naar smaak ¬ 1/2 tl knoflookpoeder ¬ 2 tl italiaanse kruiden Bereiding: Kook de quinoa zoals op de verpakking, in mijn geval 8 minuten, en laat afkoelen.  Verkruimel de fetakaas in stukjes en voeg toe aan de guinoa. Snijd de zongedroogde tomaten en lente ui in kleine  stukjes en voeg dit ook toe. Voeg de bloem toe en roer erdoor. Klop het ei los in een aparte schaal en roer de kruiden erdoor en  voeg toe aan het  quinoamengsel. Schep 4 hoopjes in de pan en bak per kant ongeveer 3  miuten tot ze mooi bruin kleuren. Eet op een broodje of met aa

DIY KERST SERVIES

Om een leuk kerstcadeautje te maken ging ik in de kringloop op zoek naar witte borden.  Met een zwarte marker ging ik aan de slag en toverde in een uurtje het witte bord om tot een origineel kerstcadeau.  Even afbakken in de oven en voilà..... Ook mijn meiden zijn weer enthousiast geworden. De schaaltjes staan al te wachten om versierd te worden. Benodigdheden: ¬ wit bord van porselein ¬ permanent marker Maak het bord stof en vetvrij.  Bewerk de borden met de permanentmarker. Haal foutjes weg met een wattenstaafje met water of alcohol.  Zet de oven aan op 220 graden en leg meteen het bord erin (op bakpapier) in het midden van de oven. Zet de wekker op een half uur. Laat na een half uur het bord afkoelen in de oven.