Een lekkere muffin zonder geraffineerde suiker. Lekker als ontbijt of tussendoortje. Voor een extra lekkere muffin (degene op de foto was zonder) maak je een kruimeldeeglaagje op de muffin.
Ingrediënten voor ongeveer 8 muffins:
¬ 1 overrijpe banaan
¬ 3 dadels
¬ 50 gr havermout
¬ 175 gr (spelt)bloem
¬ 2 tl bakpoeder
¬ 1 ei
¬ 1 dl (rijst)melk
¬ 1/2 dl zonnebloemolie
¬ 150 gr blauwe bessen (diepvries of vers)
Evt. voor een lekker kruimeldeeglaagje:
¬ 25 gr (spelt)bloem
¬ 25 havermout
¬ 10 gr (kokosbloesem)suiker
¬ 25 gr roomboter
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de muffinvorm in of gebruik papieren muffinvormpjes. Pureer de dadels, de banaan en de havermout in de keukenmachine.
Doe de bloem met de bakpoeder in een kom.
¬ 3 dadels
¬ 50 gr havermout
¬ 175 gr (spelt)bloem
¬ 2 tl bakpoeder
¬ 1 ei
¬ 1 dl (rijst)melk
¬ 1/2 dl zonnebloemolie
¬ 150 gr blauwe bessen (diepvries of vers)
Evt. voor een lekker kruimeldeeglaagje:
¬ 25 gr (spelt)bloem
¬ 25 havermout
¬ 10 gr (kokosbloesem)suiker
¬ 25 gr roomboter
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de muffinvorm in of gebruik papieren muffinvormpjes. Pureer de dadels, de banaan en de havermout in de keukenmachine.
Doe de bloem met de bakpoeder in een kom.
Klop het ei met de melk en de olie door elkaar, voeg de gepureerde dadel, banaan, havermout toe. Doe dit bij het bloemmengsel. Roer luchtig door met een houten lepel, het mag wat klonterig zijn. Voeg de blauwe bessen toe. Vul de vormpjes voor de helft met het beslag.* Bak ze in het midden van de oven in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar. Controleer met een satéprikker of ze gaar zijn.
* Voor het kruimeldeeg;
Doe de bloem, havermout, suiker en boter in een kom. Maak er met je handen een kruimeldeeg van. Verdeel dit over de muffins.
* Voor het kruimeldeeg;
Doe de bloem, havermout, suiker en boter in een kom. Maak er met je handen een kruimeldeeg van. Verdeel dit over de muffins.
Reacties
Een reactie posten