Een lekker soepje nu het weer herfst is. Met brood erbij als avondeten, of gewoon lekker als
lunch. Geïnspireerd door de Hongaarse champignonssoep ging ik aan de slag. De soep
mislukte een paar keer, omdat ik iets te scheutig was met de pikante paprikapoeder. Zelfs te
pittig voor mijn partner die wel wat gewend. Dus wees gewaarschuwd!
mislukte een paar keer, omdat ik iets te scheutig was met de pikante paprikapoeder. Zelfs te
pittig voor mijn partner die wel wat gewend. Dus wees gewaarschuwd!
Ingrediënten voor ongeveer 2 liter soep:
¬500 gram kastanje champignons, in plakjes
¬2 uien, gesnipperd
¬1 rode paprika, in stukjes
¬1/2 prei, in ringen
¬2 teentjes knoflook, fijngehakt
¬2 el paprikapoeder
¬½ tl pikante paprikapoeder (pas op, de ene is pittiger dan de andere)
¬1 tl zout
¬peper, naar smaak
¬peper, naar smaak
¬40 ml olie
¬40 gr bloem
¬400 ml kokosmelk (je kunt dit ook vervangen door melk, voor de niet-vegans😊)
¬2 eetlepel sojasaus
¬3 eetlepels gehakte verse dille of 1 el gedroogd
¬peterselie naar smaak
¬1 lt water
Bereiding:
Bak in een koekenpan de ui tot hij zacht is en bruin begint te kleuren. Voeg de knoflook, prei
en paprika eraan toe. Doe de champignons en de beide paprikapoeders erbij en laat even
goed aan bakken.
en paprika eraan toe. Doe de champignons en de beide paprikapoeders erbij en laat even
goed aan bakken.
Doe de olie in een soeppan en laat heet worden. Voeg de bloem toe en roer met de garde tot
een beslag. Laat dit even licht verkleuren op laag vuur. Voeg in kleine beetjes de kokosmelk
toe en blijf goed roeren met de garde zodat er geen klontjes ontstaan. Voeg het water
voorzichtig toe en blijf roeren. Voeg de sojasaus, het zout en de peper naar smaak toe.
Voeg het champignonprutje toe en laat nog een kwartiertje zachtjes pruttelen. Als de soep
nog iets te dik is naar je smaak voeg je nog wat extra water toe. Af en toe blijven roeren,
zodat de soep niet aanbrandt.
nog iets te dik is naar je smaak voeg je nog wat extra water toe. Af en toe blijven roeren,
zodat de soep niet aanbrandt.
Reacties
Een reactie posten