¬ 75 gr havermout
¬ 60 gr roggemeel (volkorenbloem)
¬ 5 zongedroogde tomaten (op olie)
¬ 20 gram amandelmeel (of hazelnootmeel)
¬ 2 el olie (of gebruik de olie van de zongedroogde tomaten)
¬ 2 tl Italiaanse kruiden
¬ 1 el maandzaad (optioneel)
¬ 2 el zonnebloempitten
¬ 2 el pompoenpitten
¬ 100 ml water
¬ snuf zout
Bereiding:
Maal de havermout samen met de zongedroogde tomaten fijn in de keukenmachine. Doe de
havermout samen met alle ingrediënten in een kom, zonder het water. Roer goed door elkaar.
Voeg het water toe en laat 10 minuten staan. Verwarm de oven voor op 160 graden.
Leg het mengsel op bakpapier. Leg er een tweede bakpapier op en rol het met een deegroller
zo dun mogelijk uit. Zorg dat het mengsel overal even dik is. Haal het bakpapier eraf en snijd
de crackers alvast in de gewenste vorm.
Bak de crackers in zo'n 35 minuten in de oven (dit zal per oven verschillen). Ze moeten al
wat knapperig zijn als je ze eruit haalt.
Laat de crackers afkoelen en breek ze in stukken. Lekker met bijvoorbeeld fetaspread.
Reacties
Een reactie posten