Doorgaan naar hoofdcontent

CRACKERS met ZONGEDROOGDE TOMAAT




Een makkelijk te maken recept. Lekker en snel klaar. 




Ingrediënten: 
¬ 75 gr havermout
¬ 60 gr roggemeel (volkorenbloem)
¬ 5 zongedroogde tomaten (op olie)
¬ 20 gram amandelmeel (of hazelnootmeel)
¬ 2 el olie (of gebruik de olie van de zongedroogde tomaten)
¬ 2 tl Italiaanse kruiden
¬ 1 el maandzaad (optioneel)
¬ 2 el zonnebloempitten
¬ 2 el pompoenpitten
¬ 100 ml water
¬ snuf zout

Bereiding:
Maal de havermout samen met de zongedroogde tomaten fijn in de keukenmachine. Doe de
 havermout samen met alle ingrediënten in een kom, zonder het water. Roer goed door elkaar. 
Voeg het water toe en laat 10 minuten staan. Verwarm de oven voor op 160 graden.
Leg het mengsel op bakpapier. Leg er een tweede bakpapier op en rol het met een deegroller
 zo dun mogelijk uit. Zorg dat het mengsel overal even dik is. Haal het bakpapier eraf en snijd 
de crackers alvast in de gewenste vorm. 
Bak de crackers in zo'n 35 minuten in de oven (dit zal per oven verschillen). Ze moeten al 
wat knapperig zijn als je ze eruit haalt. 
Laat de crackers afkoelen en breek ze in stukken. Lekker met bijvoorbeeld fetaspread










Reacties

Populaire posts van deze blog

CHAMPIGNONSOEP met een HONGAARS TINTJE (VEGAN)

Een lekker soepje nu het weer herfst is. Met brood erbij als avondeten, of gewoon lekker als  lunch. Geïnspireerd door de Hongaarse champignonssoep ging ik aan de slag. De soep  mislukte  een paar keer, omdat ik iets te scheutig was met de pikante paprikapoeder. Zelfs te pittig   voor mijn  partner die wel wat gewend. Dus wees  gewaarschuwd! Ingrediënten  voor ongeveer 2 liter soep: ¬ 500 gram kastanje champignons, in plakjes ¬ 2 uien, gesnipperd ¬ 1 rode paprika, in stukjes ¬ 1/2 prei, in ringen ¬ 2 teentjes knoflook, fijngehakt ¬ 2 el paprikapoeder ¬ ½ tl pikante paprikapoeder (pas op, de ene is pittiger dan de andere) ¬ 1 tl zout  ¬ p eper, naar smaak ¬ 40 ml olie ¬ 40 gr bloem ¬ 400 ml kokosmelk (je kunt dit ook vervangen door melk, voor de niet-vegans😊) ¬ 2 eetlepel sojasaus ¬ 3 eetlepels gehakte verse dille of 1 el gedroogd ¬ peterselie naar smaak ¬ 1 lt water Bereiding: Bak in een koekenpan de ui tot hij zacht is en bruin be

QUINOA BURGER (VEGA)

In de "week zonder vlees" mag een goed recept voor een vegetarische burger natuurlijk niet  ontbreken. Zelfs de grootste vleeseter thuis kan deze burger wel waarderen. Hij staat dan ook  regelmatig op het menu.  Ingrediënten  voor ongeveer 4 burgers: ¬ 125 gr quinoa ¬ 100 gr fetakaas ¬ 2 zongedroogde tomaten (op olie) ¬ 1 groot ei ¬ 3 el bloem ¬ 1 lente ui ¬ 1/2 tl zout ¬ peper naar smaak ¬ 1/2 tl knoflookpoeder ¬ 2 tl italiaanse kruiden Bereiding: Kook de quinoa zoals op de verpakking, in mijn geval 8 minuten, en laat afkoelen.  Verkruimel de fetakaas in stukjes en voeg toe aan de guinoa. Snijd de zongedroogde tomaten en lente ui in kleine  stukjes en voeg dit ook toe. Voeg de bloem toe en roer erdoor. Klop het ei los in een aparte schaal en roer de kruiden erdoor en  voeg toe aan het  quinoamengsel. Schep 4 hoopjes in de pan en bak per kant ongeveer 3  miuten tot ze mooi bruin kleuren. Eet op een broodje of met aa

DIY KERST SERVIES

Om een leuk kerstcadeautje te maken ging ik in de kringloop op zoek naar witte borden.  Met een zwarte marker ging ik aan de slag en toverde in een uurtje het witte bord om tot een origineel kerstcadeau.  Even afbakken in de oven en voilà..... Ook mijn meiden zijn weer enthousiast geworden. De schaaltjes staan al te wachten om versierd te worden. Benodigdheden: ¬ wit bord van porselein ¬ permanent marker Maak het bord stof en vetvrij.  Bewerk de borden met de permanentmarker. Haal foutjes weg met een wattenstaafje met water of alcohol.  Zet de oven aan op 220 graden en leg meteen het bord erin (op bakpapier) in het midden van de oven. Zet de wekker op een half uur. Laat na een half uur het bord afkoelen in de oven.