Of is het Havermout Cappuccino? Tijdens mijn ochtendritueel van even het nieuws lezen stuitte ik op een lekker receptje dat mijn "guilty pleasure" (cappuccino) verregend met het voedzame: havermout. Het recept is een beetje naar eigen inzicht aangepast en het was heerlijk. Havermout met een shotje espresso. Om het nog voedzamer te maken zou je er ook een banaantje bij kunnen eten. Maar eerlijk gezegd vulde dit prima!
Wat heb je nodig?
40 gram havermout
200 ml (plantaardige) melk
1 theelepel kaneel
1 theelepel ahornsiroop (honing*, of een andere zoetstof naar keuze)
Hoe maak je het klaar?
1. Zet een pannetje melk met 150 ml melk op het vuur
2. Als de melk warm is voeg dan de havermout toe, even roeren en dan ook de kaneel en ahornsiroop toevoegen en laat zo'n 5 minuten sudderen.
3. In de tussentijd kun je een kopje espresso klaarmaken en de rest van de melk opwarmen/ opkloppen
4. Voeg de espresso toe aan de havermout en doe het in een mooi glas (zo maak je het feestje voor jezelf nog completer :-) )
5. Schep de opgeklopte melk erover heen met eventueel wat kaneel of cacaopoeder
6. Zoek een fijn plekje om van het ontbijt te genieten........
PS: Ik heb bij het klaarmaken even geproefd voor het toevoegen van de espresso, ook dan is de havermout heerlijk :-)
* boven de 40 graden gaan de goede enzymen in de honing verloren en dus ook de gezondheidsvoordelen. Bij gebruik honing dus eerst de havermout af laten koelen.
Wat heb je nodig?
40 gram havermout
200 ml (plantaardige) melk
1 theelepel kaneel
1 theelepel ahornsiroop (honing*, of een andere zoetstof naar keuze)
Hoe maak je het klaar?
1. Zet een pannetje melk met 150 ml melk op het vuur
2. Als de melk warm is voeg dan de havermout toe, even roeren en dan ook de kaneel en ahornsiroop toevoegen en laat zo'n 5 minuten sudderen.
3. In de tussentijd kun je een kopje espresso klaarmaken en de rest van de melk opwarmen/ opkloppen
4. Voeg de espresso toe aan de havermout en doe het in een mooi glas (zo maak je het feestje voor jezelf nog completer :-) )
5. Schep de opgeklopte melk erover heen met eventueel wat kaneel of cacaopoeder
6. Zoek een fijn plekje om van het ontbijt te genieten........
PS: Ik heb bij het klaarmaken even geproefd voor het toevoegen van de espresso, ook dan is de havermout heerlijk :-)
* boven de 40 graden gaan de goede enzymen in de honing verloren en dus ook de gezondheidsvoordelen. Bij gebruik honing dus eerst de havermout af laten koelen.
Reacties
Een reactie posten