Doorgaan naar hoofdcontent

VEGA SPINAZIE-TOMATEN QUICHE

In een foldertje van de supermarkt zag ik een foto van een tomatentaart. Dat was de inspiratie voor deze quiche. Ik maakte hem op een warme dag om mee te nemen naar een picknick aan het water. Daar aangekomen was hij nog lauw/warm, maar nog steeds erg lekker. Ik maakte hem met filodeeg (minder vet), maar mijn kinderen vinden een versie met bladerdeeg lekkerder. 







Ingrediënten voor 4 personen:

¬450 gr diepvries spinazie
¬125 gr (kastanje)champignons, in plakjes
¬1 teen knoflook, in fijne stukjes
¬2 rode uien
¬2 el balsamico azijn
¬1/2 rode paprika, in blokjes
¬1 tl Provenciale kruiden
¬1 tl Italiaans kruiden 
¬1/2 tl zout
¬peper naar smaak
¬8 cherrytomaatjes
¬handje amandelschaafsel
¬50 gram fetakaas
¬halve bol mozzarella
¬half pakje filodeeg (of 5 plakjes bladerdeeg)
¬2 el (olijf)olie
¬4 eieren
¬125 ml slagroom
¬paneermeel
¬quichevorm

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. 
Vet de quichevorm in met boter. Doe de filodeeg bladeren om en om in de vorm, zodat de gehele vorm bedekt is. Strooi een laagje paneermeel over de bodem. 
Snijd de uien in halve ringen. Fruit ze in de olie in een koekenpan. Voeg de balsamico azijn toe en roer nog even goed door. Verdeel ze over de bodem van het filodeeg. 
Verwarm de spinazie in een pan en giet het overtollige water af. Voeg wat paneermeel toe aan de spinazie, zodat het mengsel wat minder vochtig is. 
Bak in een eetlepel olie in een grote koekenpan of wok de champignons, knoflook en paprika zacht. Voeg de ontdooide spinazie toe. 
Meng in een schaal de slagroom met de eieren en voeg de kruiden, zout en peper (naar smaak) toe. Roer door het spinaziemengsel en giet over in de quiche vorm. Halveer de tomaatjes en duw ze voorzichtig in het spinaziemengsel. Verkruimel de feta en mozzarella en strooi over de quiche. Bestrooi als laatste met amandelschaafsel. Bak de quiche 35-40 minuten in het midden van de oven. 





Reacties

Populaire posts van deze blog

CHAMPIGNONSOEP met een HONGAARS TINTJE (VEGAN)

Een lekker soepje nu het weer herfst is. Met brood erbij als avondeten, of gewoon lekker als  lunch. Geïnspireerd door de Hongaarse champignonssoep ging ik aan de slag. De soep  mislukte  een paar keer, omdat ik iets te scheutig was met de pikante paprikapoeder. Zelfs te pittig   voor mijn  partner die wel wat gewend. Dus wees  gewaarschuwd! Ingrediënten  voor ongeveer 2 liter soep: ¬ 500 gram kastanje champignons, in plakjes ¬ 2 uien, gesnipperd ¬ 1 rode paprika, in stukjes ¬ 1/2 prei, in ringen ¬ 2 teentjes knoflook, fijngehakt ¬ 2 el paprikapoeder ¬ ½ tl pikante paprikapoeder (pas op, de ene is pittiger dan de andere) ¬ 1 tl zout  ¬ p eper, naar smaak ¬ 40 ml olie ¬ 40 gr bloem ¬ 400 ml kokosmelk (je kunt dit ook vervangen door melk, voor de niet-vegans😊) ¬ 2 eetlepel sojasaus ¬ 3 eetlepels gehakte verse dille of 1 el gedroogd ¬ peterselie naar smaak ¬ 1 lt water Bereiding: Bak in een koekenpan de ui tot hij zacht is en bruin be

QUINOA BURGER (VEGA)

In de "week zonder vlees" mag een goed recept voor een vegetarische burger natuurlijk niet  ontbreken. Zelfs de grootste vleeseter thuis kan deze burger wel waarderen. Hij staat dan ook  regelmatig op het menu.  Ingrediënten  voor ongeveer 4 burgers: ¬ 125 gr quinoa ¬ 100 gr fetakaas ¬ 2 zongedroogde tomaten (op olie) ¬ 1 groot ei ¬ 3 el bloem ¬ 1 lente ui ¬ 1/2 tl zout ¬ peper naar smaak ¬ 1/2 tl knoflookpoeder ¬ 2 tl italiaanse kruiden Bereiding: Kook de quinoa zoals op de verpakking, in mijn geval 8 minuten, en laat afkoelen.  Verkruimel de fetakaas in stukjes en voeg toe aan de guinoa. Snijd de zongedroogde tomaten en lente ui in kleine  stukjes en voeg dit ook toe. Voeg de bloem toe en roer erdoor. Klop het ei los in een aparte schaal en roer de kruiden erdoor en  voeg toe aan het  quinoamengsel. Schep 4 hoopjes in de pan en bak per kant ongeveer 3  miuten tot ze mooi bruin kleuren. Eet op een broodje of met aa

DIY KERST SERVIES

Om een leuk kerstcadeautje te maken ging ik in de kringloop op zoek naar witte borden.  Met een zwarte marker ging ik aan de slag en toverde in een uurtje het witte bord om tot een origineel kerstcadeau.  Even afbakken in de oven en voilà..... Ook mijn meiden zijn weer enthousiast geworden. De schaaltjes staan al te wachten om versierd te worden. Benodigdheden: ¬ wit bord van porselein ¬ permanent marker Maak het bord stof en vetvrij.  Bewerk de borden met de permanentmarker. Haal foutjes weg met een wattenstaafje met water of alcohol.  Zet de oven aan op 220 graden en leg meteen het bord erin (op bakpapier) in het midden van de oven. Zet de wekker op een half uur. Laat na een half uur het bord afkoelen in de oven.