In een foldertje van de supermarkt zag ik een foto van een tomatentaart. Dat was de inspiratie voor deze quiche. Ik maakte hem op een warme dag om mee te nemen naar een picknick aan het water. Daar aangekomen was hij nog lauw/warm, maar nog steeds erg lekker. Ik maakte hem met filodeeg (minder vet), maar mijn kinderen vinden een versie met bladerdeeg lekkerder.
Ingrediënten voor 4 personen:
¬450 gr diepvries spinazie
¬125 gr (kastanje)champignons, in plakjes
¬1 teen knoflook, in fijne stukjes
¬2 rode uien
¬2 el balsamico azijn
¬1/2 rode paprika, in blokjes
¬1 tl Provenciale kruiden
¬1 tl Italiaans kruiden
¬1/2 tl zout
¬peper naar smaak
¬8 cherrytomaatjes
¬handje amandelschaafsel
¬50 gram fetakaas
¬halve bol mozzarella
¬half pakje filodeeg (of 5 plakjes bladerdeeg)
¬2 el (olijf)olie
¬4 eieren
¬125 ml slagroom
¬paneermeel
¬quichevorm
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet de quichevorm in met boter. Doe de filodeeg bladeren om en om in de vorm, zodat de gehele vorm bedekt is. Strooi een laagje paneermeel over de bodem.
Snijd de uien in halve ringen. Fruit ze in de olie in een koekenpan. Voeg de balsamico azijn toe en roer nog even goed door. Verdeel ze over de bodem van het filodeeg.
Verwarm de spinazie in een pan en giet het overtollige water af. Voeg wat paneermeel toe aan de spinazie, zodat het mengsel wat minder vochtig is.
Bak in een eetlepel olie in een grote koekenpan of wok de champignons, knoflook en paprika zacht. Voeg de ontdooide spinazie toe.
Meng in een schaal de slagroom met de eieren en voeg de kruiden, zout en peper (naar smaak) toe. Roer door het spinaziemengsel en giet over in de quiche vorm. Halveer de tomaatjes en duw ze voorzichtig in het spinaziemengsel. Verkruimel de feta en mozzarella en strooi over de quiche. Bestrooi als laatste met amandelschaafsel. Bak de quiche 35-40 minuten in het midden van de oven.
Reacties
Een reactie posten