Doorgaan naar hoofdcontent

PANBROOD MET EEN ITALIAANS TINTJE


Een lekker makkelijk brood voor bij de lunch of tijdens een BBQ.




¬225 g bloem
¬3 gr gist 
¬1/2 tl zout (5 g) 
¬1/2 el (kruiden)olie
¬175 ml lauw/warm water
¬50 g zongedroogde tomaten op olie
¬Evt. zwarte olijven
¬handje verse basilicum
¬teentje knoflook 
¬2 tl Italiaanse kruiden
¬geraspte kaas

Meng gist en een klein scheutje van het water in een kommetje en laat even staan. Doe de bloem in een kom en meng met het zout. Snijd de tomaten, (olijven) en knoflook in stukjes, de basilicum fijn en roer door de bloem. Voeg de Italiaanse kruiden toe. Doe de olie bij het gistmengsel en roer samen met het overige water door de bloem totdat alles goed gemengd is (het deeg blijft plakkerig). 
Dek de schaal af en laat 30 minuten staan. Maak met een lepel vanaf de bodem van het deeg 8 slagen naar boven en laat het deeg nog eens 10 minuten staan. Smeer dan een pan in met olie (gebruik een pan met deksel die in de oven kan).
Zet de oven aan op 230 graden en zet de pan met deksel er meteen in. Haal de pan uit de oven. Stort het deeg (na 10 minuten en de tijd die de oven nodig heeft om warm te worden) voorzichtig in de pan, zonder het te kneden. Probeer het deeg zoveel mogelijk in tact te laten, door alleen met een lepel het deeg van de kom los te maken.  Strooi de geraspte kaas over het deeg heen. Zet de pan met deksel 15 minuten in de oven. Haal na 15 minuten het deksel eraf en bak nog eens 10 minuten in de oven. Laat het brood afkoelen voor je hem op eet. 


Reacties

  1. Beste,
    Dit lijkt een super lekker broodje maar ik begrijp deze handeling niet goed (nog een groentje op gebied van brood bakken). "Maak met een lepel vanaf de bodem van het deeg 8 slagen naar boven".
    Mvg, Heidi

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

CHAMPIGNONSOEP met een HONGAARS TINTJE (VEGAN)

Een lekker soepje nu het weer herfst is. Met brood erbij als avondeten, of gewoon lekker als  lunch. Geïnspireerd door de Hongaarse champignonssoep ging ik aan de slag. De soep  mislukte  een paar keer, omdat ik iets te scheutig was met de pikante paprikapoeder. Zelfs te pittig   voor mijn  partner die wel wat gewend. Dus wees  gewaarschuwd! Ingrediënten  voor ongeveer 2 liter soep: ¬ 500 gram kastanje champignons, in plakjes ¬ 2 uien, gesnipperd ¬ 1 rode paprika, in stukjes ¬ 1/2 prei, in ringen ¬ 2 teentjes knoflook, fijngehakt ¬ 2 el paprikapoeder ¬ ½ tl pikante paprikapoeder (pas op, de ene is pittiger dan de andere) ¬ 1 tl zout  ¬ p eper, naar smaak ¬ 40 ml olie ¬ 40 gr bloem ¬ 400 ml kokosmelk (je kunt dit ook vervangen door melk, voor de niet-vegans😊) ¬ 2 eetlepel sojasaus ¬ 3 eetlepels gehakte verse dille of 1 el gedroogd ¬ peterselie naar smaak ¬ 1 lt water Bereiding: Bak in een koekenpan de ui tot hij zacht is en bruin be

QUINOA BURGER (VEGA)

In de "week zonder vlees" mag een goed recept voor een vegetarische burger natuurlijk niet  ontbreken. Zelfs de grootste vleeseter thuis kan deze burger wel waarderen. Hij staat dan ook  regelmatig op het menu.  Ingrediënten  voor ongeveer 4 burgers: ¬ 125 gr quinoa ¬ 100 gr fetakaas ¬ 2 zongedroogde tomaten (op olie) ¬ 1 groot ei ¬ 3 el bloem ¬ 1 lente ui ¬ 1/2 tl zout ¬ peper naar smaak ¬ 1/2 tl knoflookpoeder ¬ 2 tl italiaanse kruiden Bereiding: Kook de quinoa zoals op de verpakking, in mijn geval 8 minuten, en laat afkoelen.  Verkruimel de fetakaas in stukjes en voeg toe aan de guinoa. Snijd de zongedroogde tomaten en lente ui in kleine  stukjes en voeg dit ook toe. Voeg de bloem toe en roer erdoor. Klop het ei los in een aparte schaal en roer de kruiden erdoor en  voeg toe aan het  quinoamengsel. Schep 4 hoopjes in de pan en bak per kant ongeveer 3  miuten tot ze mooi bruin kleuren. Eet op een broodje of met aa

DIY KERST SERVIES

Om een leuk kerstcadeautje te maken ging ik in de kringloop op zoek naar witte borden.  Met een zwarte marker ging ik aan de slag en toverde in een uurtje het witte bord om tot een origineel kerstcadeau.  Even afbakken in de oven en voilà..... Ook mijn meiden zijn weer enthousiast geworden. De schaaltjes staan al te wachten om versierd te worden. Benodigdheden: ¬ wit bord van porselein ¬ permanent marker Maak het bord stof en vetvrij.  Bewerk de borden met de permanentmarker. Haal foutjes weg met een wattenstaafje met water of alcohol.  Zet de oven aan op 220 graden en leg meteen het bord erin (op bakpapier) in het midden van de oven. Zet de wekker op een half uur. Laat na een half uur het bord afkoelen in de oven.