Een lekker makkelijk brood voor bij de lunch of tijdens een BBQ.
¬225 g bloem
¬3 gr gist
¬1/2 tl zout (5 g)
¬1/2 el (kruiden)olie
¬175 ml lauw/warm water
¬50 g zongedroogde tomaten op olie
¬Evt. zwarte olijven
¬handje verse basilicum
¬teentje knoflook
¬2 tl Italiaanse kruiden
¬geraspte kaas
Meng gist en een
klein scheutje van het water in een kommetje en laat even staan. Doe de bloem in een
kom en meng met het zout. Snijd de tomaten, (olijven) en knoflook in stukjes, de
basilicum fijn en roer door de bloem. Voeg de Italiaanse kruiden toe.
Doe de olie bij het gistmengsel en roer samen met het overige water door de
bloem totdat alles goed gemengd is (het deeg blijft plakkerig).
Dek de schaal
af en laat 30 minuten staan. Maak met een lepel vanaf de bodem van het deeg 8
slagen naar boven en laat het deeg nog eens 10 minuten staan. Smeer dan een pan in met olie (gebruik een pan met deksel die in de oven kan).
Zet
de oven aan op 230 graden en zet de pan met deksel er meteen in. Haal de pan uit de oven. Stort het deeg (na 10 minuten en de tijd die de oven nodig heeft om warm te worden) voorzichtig in de pan, zonder het te
kneden. Probeer het deeg zoveel mogelijk in tact te laten, door alleen met een lepel het deeg van de kom los te maken. Strooi de geraspte kaas over het deeg heen. Zet de pan met deksel 15 minuten
in de oven. Haal na 15 minuten het deksel eraf en bak nog eens 10 minuten in
de oven. Laat het brood afkoelen voor je hem op eet.
Beste,
BeantwoordenVerwijderenDit lijkt een super lekker broodje maar ik begrijp deze handeling niet goed (nog een groentje op gebied van brood bakken). "Maak met een lepel vanaf de bodem van het deeg 8 slagen naar boven".
Mvg, Heidi