Ingrediënten:
¬ 225 gr (spelt)bloem
¬ 2 tl (wijnsteen)bakpoeder
¬ 1 ei
¬ 150 ml (rijste)melk
¬ 50 ml Olie
¬ 100 gr Wortelrasp
¬ Handje noten in stukjes
¬ Handje rozijnen
¬ 4 Medjool dadels
¬ 1 tl Pumpkin Spice of koekkruiden
Bereiding voor ongeveer 10 muffins:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de muffinvorm in of gebruik papieren muffinvormpjes. Snijd de dadels in stukjes en week ze een half uur in de melk. Pureer ze samen met de melk fijn met een keukenmachine of staafmixer. Doe de bloem met de bakpoeder en de kruiden in een kom.
Klop het ei met de melk en de olie door elkaar. Voeg de wortelrasp toe. Doe dit bij het bloemmengsel. Roer luchtig door met een houten lepel, het mag wat klonterig zijn. Voeg de rozijnen en de noten toe. Vul de vormpjes voor de helft met het beslag. Bak ze in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.
Reacties
Een reactie posten