Bij ons thuis eten we graag Griekse Kofta. Een aantal jaren geleden aten we dit uit zo'n pakje, maar een schoonzusje kwam met het recept van Curry Kofta een versie zonder "pakjes en zakjes". Hier gaven we een eigen draai aan. Het is een gemakkelijk en snel te maken gerecht en staat bijna wekelijks op ons menu. In het originele recept maak je gehaktballetjes. Wij maken het met stukjes van vegetarische balletjes of rul gehakt.
Ingrediënten voor 4 personen:
¬ blik tomaten (400 gr)
¬ 1 blikje tomatenpuree
¬ 1 courgette
¬ 1 ui
¬ 1 teen knoflook
¬ 2 tl gemberpoeder
¬ 3/4 tl zout
¬ peper naar smaak
¬ 2 el kerriepoeder
¬ 2 tl ketoembar (koriander)
¬ 1 tl kaneel
¬ 1 el olie
Voor de vega versie:
¬ Een schaaltje vegetarische balletjes, in stukjes
Voor de vlees versie:
¬ 300 gr (biologisch) (runder)gehakt
Bereiding voor de vega versie:
Snijdt de ui, de knoflook, de courgette en de balletjes * in (kleine) stukjes. Verhit in een wok of braadpan de olie en bak de ui tot deze glazig ziet. Voeg balletjes, de knoflook en de courgette eraan toe. Laat dit 3 minuten doorbakken. Voeg de gember, kerrie, ketoembar, kaneel en zout toe en daarna de tomatenpuree. Laat kort meebakken en voeg de tomaten toe. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met wat peper. Serveer met rijst.
* Je kunt er ook voor kiezen de balletjes heel te laten en op het laatst toe te voegen en 10 minuten mee te laten pruttelen.
Bereiding voor de vlees versie:
Snijdt de ui, de knoflook en de courgette in (kleine) stukjes. Verhit in een wok of braadpan de olie en bak het gehakt rul met wat olie. Voeg de ui, de knoflook en de courgette eraan toe. Laat dit 3 minuten doorbakken. Voeg de gember, kerrie, ketoembar, kaneel en zout toe en daarna de tomatenpuree. Laat kort meebakken en voeg de tomaten toe. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met wat peper. Serveer met rijst.
* Voeg voor wat extra groente een paprika toe en voor een extra pittige versie een rood pepertje.
Reacties
Een reactie posten